dilluns, 16 de maig del 2016

C.F. VERGES 3 - 0 U.E. Jafre

CONQUISTEN EL DERBI

Un ambiciós Verges s'imposa amb solvència a la segona meitat

El passat diumenge el Camp Municipal d'Esports de Verges acollia dos equips veïns per tal d'enfrontar-se en el derbi baixempordanés de la Quarta Catalana. Amb un elevat número d'aficionats, els vergelitans no podien perdre la oportunitat de seguir lluitant per les posicions capdavanteres de la classificació. Els jafrencs, per contra, voldrien evitar a tota costa que el Verges s'emportés la victòria.

El partit va ser intents en tot moment, però sota control vergelità, qui dominava la possessió de la pilota, disposant d'ocasions de gol i evitant el perill a la porteria de Genís. Cadascun dels jugadors vergelitans sabia de la importància del partit i va ser de mèrit l'actitud i les ganes que s'hi van deixar dins el terreny de joc. El joc de la primera part va ser més de control de la pilota, combinant per arribar per banda i poder generar ocasions de gol. La defensa rival, però, ho impedia tallant totes les possibles passades que es filtraven dina l'àrea i, alhora, evitant errors en la sortida de pilota, llançant-la als davanters. Les primeres ocasions arribaven en xuts llunyans i en jugades a pilota aturada, que Jordi Feixas o Idi Diao no aconseguien transformar l'ocasió en gol. També en arribades per banda amb els extrems Marc Soler o Miquel Font però sense acabar de connectar l'última passada per a la finalizació.

Els vergelitans, molt concentrats en tot moment, no van permetre cap ocasió pels rivals gràcies a la solidesa defensiva i l'autoritat a la porteria, per part de Genís. Les últimes ocasions de la primera meitat arribarien per part del Verges, amb un mateix protagonista, el lateral Albert Poch, en primer lloc en un xut llunyà que sortia fregant la porteria i l'última, una jugada combinada que Albert Poch es trobava sol davant el porter però no aconseguia finalitzar l'ocasió en gol.

La segona meitat s'iniciava amb la mateixa dinàmica, controlant el partit per part dels vergelitans, però amb un gran canvi, pressió ofensiva més intensa i finalització de cares a porteria, buscant efectivitat de cara el gol. I així ho aconseguien, quan als cinc minuts d'aquesta segona part, Idi pressionava una pilota aèria entre els centrals i aconseguia que Marc Soler s'emportés el rebot i transformés la ocasió en gol, posant l'1-0 al marcador. Aquest gol marcava el devenir del partit, pel que fa a la tranquilitat que suposava i alhora mostrar eficàcia de cara a porteria.

El Verges es creixia i seguia apretant a dalt, mentre el Jafre es veia superat en totes les línies. Al minut 55, arribaria el segon gol, molt buscat, en una falta lateral llançada per Adrià que Miki s'enlairava per sobre els defensors per rematar i endinsar la pilota a la porteria visitant, i posar el 2-0.

El joc dels vergelitans va anar cada cop a més, dominant cada cop més, i sentint-se còmode dins el terreny de joc, minimitzant riscos i generant ocasions per augmentar l'avantatge al marcador. Les substitucions donaven aire fresc i alhora aportaven més actitud i intensitat per acabar el partit de la millor manera possible. El partit va ser molt complet per part de tots els integrants de l'equip que convençuts de la recompensa de la victòria, van lluitar pel que volien.

Per a consolidar el gran partit i que així es reflectís al marcador, l'equip aconseguia el tercer gol amb una gran jugada protagonitzada per Idi Diao, escabollint-se dels rivals amb grans accions individuals, fent una paret amb Martí Pujades, per acabar assistint a Marc Soler que definia a la perfecció per deixar el contundent 3-0.

Als instants finals el joc es va anar endurint per part dels visitants, cosa que l'àrbitre va haver d'aturar, expulsant fins i tot, a un jugador jafrenc.

El Verges així, sumava 3 punts més per a seguir en la pugna de les posicions capdavanteres a falta de quatre jornades.
Un cop més, agaraïr als aficionats que van omplir el municipal com en anys anteriors passava.

GOLS

1-0   SOLER REQUENA, MARC (49')
       2-0   FONT GIRONES, MIQUEL (54')
       3-0   SOLER REQUENA, MARC (70')

Pròxima jornada: F.C. Bellcaire  - C.F. VERGES, diumenge 22 de maig a les 16:00h a Bellcaire d'Empordà